På vej mod primitiv grammatik med Karlstadmodellen

Dato: 06/10/2022 - Ansøgningsfrist: 22/09/2022

Pris: 2.500 DKK

IAKM DK byder velkommen til 2-dages kursus i ”På vej mod primitiv grammatik med Karlstadmodellen”

---

Dato: Torsdag d. 6. og fredag d. 7. oktober 2022 kl. 9.00-16.00

Sted: Center for Høretab, Merkurvænget 2, 7000 Fredericia.

Pris: 1.900 kr. for medlemmer og 2.500 kr. for ikke-medlemmer

---

Kursusleder: IAKM-DK v/ certificerede vejledere i Karlstadmodellen Linda Ravn Sørensen,

Hanne Marie List, og Stine Tryk.

---

Indhold: Kurset fokuserer på, hvordan vi støtter udviklingen hos børn, der er på vej mod den primitive grammatik. Når barnet starter denne rejse, har det allerede lært at anvende bevægelser, mimik og lyd til bevidst at opnå opmærksomhed, styre andre eller give udtryk for noget han/hun vil eller ikke vil. I udviklingsfasen på vej mod primitiv grammatik går barnet fra at lære sit allerførste ord til at kunne anvende ca. 50 ord og kunne kombinere dem til primitive sætninger som fx ”Bold væk” eller ”Mere banan”.

Kurset giver viden og værktøjer til at støtte barnets sprogudvikling. Vi vil komme til at arbejde med teorien bag materialerne fra bogen ”Sprogudvikling hos handicappede børn, Ordstadium” af Irene Johansson, som er ophavskvinden til Karlstadmodellen.

I vil blive inspireret til, hvordan I kan anvende de forskellige materialer og metoder for at skabe de bedste rammer for det enkelte barns sprogudvikling.

Kurset vil også skabe et forum til fælles vidensdeling af erfaring og idéer. Det vil være godt at have ét eller flere børn i tankerne allerede inden kursusstart.

Baggrund: Det er foreningens interesse at udbrede kendskabet til Karlstadmodellen samt sikre Karlstadmodellens kvalitet og grundlæggende værdier. Vi oplever, at flere og flere i Danmark er begyndt at sprogtræne med Karlstadmodellen. Vi ser derfor en vigtighed i at klæde alle sprogtrænere, fagfolk, forældre og andre netværksdeltagere godt på, for at opnå størst muligt udbytte af sprogtræningen.

Målgruppe: Forældre, fagpersoner, netværksdeltagere fra sprogtræningsnetværk og andre interesserede i sprogtræning med børn på vej mod primitiv grammatik.

Formål: At deltagerne opnår kendskab til og forståelse for Karlstadmodellens værdier, principper, pædagogik samt om sprogudviklingen ”På vej mod primitiv grammatik” og bliver styrket i sit daglige sprogtræningsarbejde.

---

Kurset er inkl. morgenbrød, frokost, the, kaffe, vand og frugt begge dage.

Tilmelding: skriv til iakm-dk@hotmail.com - senest den 22. september 2022

Husk at oplyse, om du er medlem eller ikke-medlem

Først-til-mølle-princippet (max 30 deltagere)