ESLA (CPLOL)

European Speech and Language Therapy Association (ESLA) tidligere kendt som CPLOL.
 
ESLA er en interesseorganisation inden for den europæiske audiologopædi, og samler de nationale foreninger i 32 lande til internationalt arbejde, vidensdeling, projekter og forskning. ALF er repræsenteret med Karina Grønnemose.

ESLAs Manifesto 2024-2029

Kommunikation er en menneskeret:
Audio-/logopæder gør en betydningsfuld forskel både for den enkelte og for samfundet!
ESLA, som repræsenterer 40.000 logopæder i Europa, har udarbejdet dette flotte manifest, hvor der er fokus på, at alle mennesker har ret til en stemme uanset kommunikationshandicap, og at det på baggrund af logopædiske standarder også sikres, at alle mennesker får den nødvendige support. En vigtig del af ESLAS arbejde er at skabe et fagpolitisk fokus på audio-/logopæder og deres betydningsfulde rolle, når det gælder mulighederne for kommunikativ deltagelse for børn, unge og voksne uanset de bagvedliggende årsager.

ALF samarbejder aktivt med ESLA. To bestyrelsesmedlemmer er delegerede og løser ad hoc opgaver, og desuden har
ALF´s formand en bestyrelsespost, hvor hun blandt andet er tovholder for flere ekspertgrupper. Det omfatter  eksempelvis Task Forces, der har fokus på ASK og på flersprogede børn med DLD.

ESLAs manifest 2024-2029
Læs -og del med dine kolleger m.fl
.

Nyhedsbreve fra ESLA

  • Her kan du læse om ESLAs seneste nyheder – blandt andet om deres 11. ESLA konference, samt nyt fra partnere – i nyhedsbrevet fra maj 2022.
  • ESLA er pt. i gang med en stor restrukturering af hele organisationen. Dette kan du læse mere om i nyhedsbrevet fra juli 2018.
  • Nyhedsbrev december 2013